Jelentkezés a ZAZEE RECORDS programba

Neved
Zenekar neve
Email
Minden, amit elmondanál magatokról
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.

Egy demo felvételt összebarkácsolni nem nehéz. A jobbrabalra pakolgatott telefon a próbateremben előbb-utóbb összeszed annyi normális minőségű hangot, amiről az ember nem felejti el a riffeket, emlékszik a dalszerkezetekre, vagy meg tudja mutogatni a következő dobosnak a számokat. 

A jó minőségű felvétel viszont fontos. Ez reprezentál minket a kluboknál, nem pedig egy gondosan megszerkesztett logó, a rajongóink pedig ezt fogják rongyosra hallgatni a telefonjukon. Nem mindegy tehát mennyire lüktetnek a mélyek, elég dögös-e a szóló, vagy érthető-e az ének.

Minél több mikrofonnal, minél jobb effektekkel, minél nagyobb műgonddal, idő- és energiaráfordítással állunk hozzá a felvétel elkészítéséhez, annál profibb anyagot várhatunk vissza. Ehhez társul a szakértő gárda, a hangmérnök, és a producer, aki kipréseli belőlünk a legjobbat egy stúdiózás során.

A ZAZEE abban segít, hogy már az első lemez is a lehető legjobb színvonalon készüljön el. Segítünk pénzzel, technikával, hangmérnökkel, ha kell, elmagyarázzuk, hogyan működik a szerzői jog Magyarországon, de a zenei produceri feladatokban is tudunk támogatást nyújtani a felvétel során.

akiknek szól

A felhívás olyan zenekaroknak szól, akik első felvételüket szeretnék elkészíteni. Minden tiszteletünk a feldolgozásoké, de olyan csapatok jelentkezését várjuk, akiknek a rögzítendő dalaik legalább 30%-a saját alkotás.

Egyesületünk országosan nyújtja a támogatást, de saját régiónkat részesítjük előnyben, így a jelentkezések elbírálásánál a zenekar székhelyét is figyelembe vesszük, ha nagy a tolongás.

Úgy tervezzük, hogy évente egy zenekart fogunk támogatni, de ha jó évet zárunk, gördülékeny a program, minden klappol és időben is el tudjuk osztani a kapacitásainkat, akkor lehet, évente több projektnek is segítséget tudunk nyújtani.

Mindezek mellett fenntartjuk magunknak a kitételt, hogy ha egy projekttel nem tudunk erkölcsileg, ízlésileg, gondolatilag azonosulni, abban a munkában nem kívánunk részt venni.

amit nyújtunk

A támogatás anyagi része rendkívül egyszerű. Felmérjük a pontos igényeiteket, ami alapján ki tudjuk számolni, milyen költségekkel jár a projekt:

  • stúdióidő
  • eszközbérlés
  • sokszorosítás
  • marketing stb.

Ezt az összeget elharmadoljuk. Az egyik harmadot a ZAZEE egyesület vállalja, másikat segítünk nektek szponzoroktól, pályázatból, önkormányzati támogatásból összeszedni, a harmadik részét pedig nektek kell majd állni. A támogatás szakmai tanácsadás részét az egyesületünk egyszerű támogatásként nyújtja (természetesen ezek nem számítanak bele a fenti költségekbe). Ilyenek

  • a szerzői jogi tanácsadás
  • a zenei produceri támogatás
  • a technikai segítség
  • időzítés, gyártás, marketing megtervezése stb.
kik és miért csináljuk ezt?

A ZAZEE egy közhasznú kulturális egyesület Zalaegerszegen. Tagjai művészek, vagy művészeteket támogató magánszemélyek, akik szabadidejükben igyekeznek felpezsdíteni a kulturális környezetüket, felkarolni, támogatni, lökést adni értékes produkcióknak.

Zenei felvételek készítésében többen vettünk már részt, szívesen osztjuk meg a tapasztalatokat, emellett anyagi forrásokat kutatunk fel, vagy hajtjuk a kapcsolatainkat azért, hogy minél több jó zenét lehessen hallani. Ez a cél.

A projekt anyagi keretei és a kapacitásunk is véges, ezért elképzelhető, hogy nem tudunk rögtön minden támogatást megadni a fentiek közül, megeshet, hogy egyáltalán nem jön össze a közös munka. Arra bátorítunk, jelentkezz, igyekszünk
mindenkinek a legtöbb segítséget megadni.

Scroll to Top